top of page

Met de Egelsnelweg help je de egel op weg!

Bijgewerkt op: 10 mei 2020

Geheel in het teken van het Jaar van de Egel 2019 lanceert de Egelwerkgroep het project ‘Egelsnelweg’. Met een egelsnelweg help jij de egel op weg! En dat is hard nodig, want de natuurlijke leefomgeving van de egel krimpt de druk van predatoren in natuurgebieden wordt steeds groter. Tuinen kunnen daarom als ideale veilige havens voor egels dienen. Doe jij ook mee?!

 


De habitat van de egel verdwijnt. Onze huizen, maar ook onze tuinen nemen steeds meer van de natuurlijke leefomgeving van de egel over. In tegenstelling tot wat veel mensen denken leggen egels heel wat kilometers per nacht af. Egels blijven vrijwel nooit op een plek en delen bovendien hun territorium met soortgenoten. Een schutting of een hek is een ondoordringbare barrière voor de egel. Een ‘egelsnelweg’ is dan ook geen overbodige luxe.


Met het project Egelsnelweg willen wij zorgen dat tuinen weer opengesteld en geschikt worden voor egels, zodat zij dit kunnen blijven gebruiken als leefgebied: foerageerplek, paarplek, kraamplek, nestelplek én overwinteringsplek. Doe je mee?!


Ter ere van de lancering van het nieuwe project maakte Vroege Vogels al een reportage waarbij een heuse Egelsnelweg werd aangelegd in de tuin van Egelwerkgroep-voorzitter Merel. Het item is terug te luisteren via: https://www.nporadio1.nl/vroege-vogels/onderwerpen/501404-help-de-egel Alles leren over de egel en de Egelsnelweg? Ga naar WWW.EGELSNELWEG.NL! Foto door Jacksons Fencing

Comments


hedgehog-child-1759006_1920.jpg
bottom of page