top of page

Het BuitenGewone Egelhuisje!

Bijgewerkt op: 10 mei 2020

De herfst is weer van start: de nachten worden langer en buiten wordt het kouder. Het najaar is dé tijd voor egels om een veilig en warm plekje te zoeken om de winter door te brengen. Wie weet laat hij zijn oog wel vallen op jouw tuin!

 

Uit tellingen blijkt dat het niet goed gaat met de egel. De populatie is afgenomen. Dit prikkelende zoogdier kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken.


Aan de slag met het BuitenGewone Egelhuisje

Samen met Egelwerkgroep Nederland heeft natuurplatform BuitenGewoon het BuitenGewone Egelhuisje in het leven geroepen. Samen hebben we een bouwtekening gemaakt waarmee jij het egelhuisje helemaal zelf in elkaar kan zetten. 


Op de website van BuitenGewoon vind je de bouwinstructies voor jouw eigen egelhuisje, maar ook een instructievideo. Daarin legt timmerman Sven precies uit hoe het egelhuisje gebouwd moet worden. Is het egelhuisje klaar? Vraag dan een gratis naambordje aan op onze website!


Bekijk de egelhuisjes LIVE BuitenGewoon plaatst zelf ook drie huisjes verspreid door Gelderland. Benieuwd welk huisje als eerst bewoond wordt? Vanaf maandag 21 oktober zijn de huisjes live te volgen via ons YouTube-kanaal.

Heb je een huisje gebouwd? Of staat er al een egelhuisje in je tuin? Wordt dan lid van onze Facebookgroep 'Egelhuisjes'. Deel jouw foto's, filmpjes, vragen en ervaringen op deze pagina.

Comments


hedgehog-child-1759006_1920.jpg
bottom of page