top of page

Egelopvang Papendrecht opent egeltuin

Vorige week heeft Egelopvang Papendrecht een unieke egeltuin geopend. Het resultaat is bijna een egeldorp te noemen: een bloeiende, kleurrijke tuin met tien egelverblijven compleet voorzien van schuilhuisjes en beplanting met het nodige egelvoedsel, zoals mieren en wormen.

 
Egelopvang Papendrecht opende vorige week een unieke egeltuin. Foto: Ferry van Jaarsveld

In de tuin zijn tien afzonderlijke egelverblijven gecreëerd in de vorm van speciale tonnen. De verblijven bieden schuilplaatsen en beplanting. Daarnaast biedt de tuin alle inspiratie voor een egelvriendelijke tuin. Bezoekers kunnen de tuin en de egelverblijven komen bewonderen. Laat je 's avonds de hond uit langs de tuin? Dan bestaat er een kans dat je een egel ziet scharrelen!

De tien tonnen dienen als uitwenverblijven voor egels afkomstig uit de opvang. De tuin biedt daarnaast inspiratie voor een egelvriendelijke tuin. Foto: Ferry van Jaarsveld

Egelopvang Papendrecht vangt jaarlijks ruim 600 zieke, zwakke of gewonde egels op. In de speciale egeltuin worden de opgevangen egels zo goed mogelijk voorbereid op hun uiteindelijke vrijlating in de natuur. Beheerder Ferry van Jaarsveld is blij: 'Ik ben supertrots dat we het troosteloze grasveld hebben kunnen ombouwen tot deze prachtige, groene egeltuin!’ RTV Rijnmond maakte een reportage over de nieuw aangelegde egeltuin:


Comments


hedgehog-child-1759006_1920.jpg
bottom of page